Donér til Røde Kors

Ryd op i klædeskabet og giv dit brugte tøj til genbrug! Vi tager imod alt dit tøj, sko, tekstiler, sengelinned, møbler og nips og sender dem videre til Røde Kors, som efterfølgende sælger det i deres genbrugsbutikker over hele landet.
På den måde forvandler vi genbrugstøj til penge, som vil blive brugt til nødhjælp og socialt arbejde. Vi sorterer tøjet, og dermed bliver genbrugt, enten som tøj eller som tekstilfibre

Tøj der ikke kan bruges til beklædning, vil blive sælges til tekstilfibre, der bliver til nyt tøj, nye tæpper eller klude.

Genbrug er godt for miljøet og den gode sag
Røde Kors er det land i Norden, som forbruger mest tøj. Kun 3 procent af det totale tøj- og tekstilforbrug bliver genbrugt. Hvis du afleverer dit gamle tøj til Mundas, i stedet for bare at smide det ud, så støtter du Røde Kors hjælpearbejde. Vi vil med Røde Kors forvandle nemlig dit brugte tøj til hjælp til udsatte mennesker – både herhjemme og ude i verden.

Giv til genbrug – så meget er dit brugte tøj værd:

  • For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på ca. 10 kg kan Røde Kors fx købe mad til to børn i en måned eller købe en hygiejnepakke til en hel familie.
  • For 8 stykker genbrugstøj, som sælges i Røde Kors butikker, kan vi midlertidigt husly til en familie på flugt.
  • For værdien af 2 sække brugt tøj kan Røde Kors sikre besøg og kontakt i 2 måneder til en, der er ensom og isoleret i Danmark.